KOMPAS-3D
Индустриално-CAD-Решение

Параметрично 3D Моделиране,
2D Чертане и Проектиране

За нас

Уважаеми Приятели и Партньори,

Бихме искали да Ви представим нашата компания РАПИД ПРОГРЕС ЕООД, която с професионализма си се превръща в един от водещите български доставчици на CAD/CAM софтуер.

РАПИД ПРОГРЕС ЕООД е официален представител на ESPRIT CAD/CAM софтуер (произв. DP Technology, USA) и разпространител на KOMPAS 3D Mechanical CAD  (произв. ASCON Group, Russia). Компанията, също така от скоро започна и собствено детайлно производство. РАПИД ПРОГРЕС ЕООД има богат опит в разработването на постпроцесори за 5-осни машини, многофункционални стругово-фрезови центри и фрезови роботи. Част от нашата дейност е и програмиране и изработка на детайли с висока сложност – свободни форми, 5-осна обработка и др. Фирмата разполага със собствен машинен парк.
Позволете ни, да ви предствим нашите софтуерни решения за вашето производство.

Description: Description: Description: Description: cid:image001.jpg@01CC885F.F132A300
ESPRIT е високопроизводителна, широкоспектърна CAD/CAM система за управление на пълната гама от машини с ЦПУ. Софтуерът обхваща всички приложения на металорежещите и металообработващите машини:

 • 2-22 осно струговане;
 • 2-5 осно фрезоване;
 • 2-5 осна електронишкова ерозия;
 • Многофункционални стругово-фрезови машини;
 • Машини с Б-ос;
 • Високоскоростна 3 и 5 осна обработка.  

ESPRIT е първият CAD/CAM софтуер, инсталиран директно на контролера на машината. Преди 4 години MORI SEIKI, японски производител номер 1 в света, избра ESPRIT за управлението на своите CNC машините  от висок клас. ESPRIT е водещ софтуер заради иновативните си и оригинални разработки в областта на 5-осната обработка на свободни форми.
За разлика от други CAM производители, разработващи и предлагащи единствено интерфейс и използващи за своите изчисления алгоритмично ядро, закупено от трети фирми, DP Technology връща повече от 40% от прихода си в своя R&D отдел. В следващата си версия ESPRIT ще предложи своя собствена  интегрирана симулация и верификация на NC кода.
Ако желаете демо версия на ESPRIT, моля да ни изпратите имейл с данните за Вашата фирма.

Description: Description: Description: Description: cid:image002.png@01CC885F.F132A300

KOMPAS 3D е система за триизмерно моделиране, която се е превърнала в стандарт за хиляди фирми, благодарение на успешното съчетание от простота на усвояване и лекота за работа с мощните функционални възможности.
Основната функционалност на системата включва:

 • Инструментариум за 3D моделиране и построяване на различни видове повърхности;
 • Техники за оптимизация, които позволяват обработката на комплексни проекти, включващи десетки хиляди възли, части и стандартни продукти;
 • Моделиране на детайли от листов материал;
 • Инструменти за създаване на потребителски параметрични библиотеки от стандартни елементи;
 • Получаване на технологична и конструктивна документация: вградената система KOMPAS-Graphic позволява да се генерират чертежи, спецификации, диаграми, таблици и текстови документи;
 • Интеграция с различни CAD системи и внос-износ в техният формат.

Основната функционалност на продукта може лесно да бъде продължена чрез различни приложения. Така например приложения за проектиране на тръбопроводи, печатни плаки, метални конструкции и различни машинни детайли, които позволяват повечето действия да се извършват автоматично, съкращавайки общото време  за разработка на проекта в пъти.
Интуитивеният интерфейс, мощната система за помощ и вградените интерактивни уроци „ABC KOMPAS“ дават възможност за работа със системата възможно най-скоро и без усилие.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако желаете демо лиценз, презентация или имате въпроси от всякакво естество.
Най-добре ни изпратете един от вашите детайли, който ние можем да програмираме за всяка една металорежеща машина.

 

С уважение,

Екипът на Рапид Прогрес ЕООД

ASCON

www.ascon.net